Bez nich by se Humbook nekonal || 3. ROČNÍK HUMBOOKFESTU

neděle, července 15, 2018


V tomto článku si budeme muset přiznat jednu jedinou věc; Humbook je o penězích. Aby se tahle akce mohla konat, je zapotřebí hodně, hódně peněz, díky kterým se už třetím rokem na začátku října scházejí přátelé z celé České a Slovenské republiky a radují se z knih a autorů, kteří do našich končin zavítali.
Festival tedy musí mít finance na to, aby nám tuhle radost zrealizoval; a k tomu potřebuje sponzory. Já vám v dnešním článku přiblížím, kdo bude letos sponzorovat tuhle obrovskou knižní akci a jak moc bychom měli být těmhle lidem vděční.

Když jsme se v červnu sešli na ambasadorské merendě a projednávalo se kdy, kdo, jak a proč, bylo nám mezi tím vším také představeno, kdo stojí vedle celého Humbooku týmu. Představte si dům bez střechy – natekla by do něho voda, a proto se musí postavit něco, aby se dům zastřešil. Jinými slovy, Humbook je dům, základní kámen. Ale bez sponzorů (střechy), bychom ho stěží mohli uspořádat.

ČAJE ZNAČKY LOYD
Letošním hlavním sponzorem nebude nikdo jiný, než Loyd! Loyd vznikl z původního Thompson Lloyd & Ewart – což znamená, že Loyd jako takový vyrábí čaje už od roku 1760. Je úžasné a vlastně i poněkud tématické, že jsou čaje hlavním sponzorem; jak totiž asi všichni víme, čaj a knihy je ideální kombinací nejen v zimě a na podzim! Já osobně piju čaj denně – jak mnozí z vás ví, čaj má totiž antistresové účinky a napomáhá soustředění.
My jsme na merendě dostali hned dva velké balíčky jejich aromatických čajů. V jednom velkém balení byly Maliny & jahody a Borůvky & ostružiny plus sklenička, kterou můžete vidět na úvodní fotografii. Dále jsme dostali kovovou krabici (pikslu) s černým čajem.
Já sice moc nemusím ovocné čaje, jsem spíše na ty bylinné (máta, meduňka, zázvor...), ale musím říct, že po Malinách & jahodách se jen zaprášilo, jaký měly doma úspěch.

HRY ZNAČKY MINDOK


Každý za svůj život hrál minimálně jednu deskovou hru od tohoto velikána, alespoň co se her týče. Značka Mindok působí na českém trhu od 2007. Můžete od nich znát například hry jako Carcassonne, Černé historky nebo některé z řad SMART her.
My jsme na srazu dostali jejich knižní hru s názvem „Přines si svou knihu“ – tuto hru však nemusí hrát jen všemi známí knihomolové, ale i „knihou nepolíbení“ (ať už se jedná o členy vaší rodiny, anebo kamarády). Stačí, když si každý vezmete nějakou knihu (může to být i průvodce na cesty, návod, kuchařka, učebnice biologie...). Jeden hráč  si vezme kartu, kterou hra obsahuje a přečte jedno ze dvou zadání, které se mu líbí, které je na kartě zadané. Příklad: „Jak byste devítiletému dítěti vysvětlili rozmnožování se“. Poté máte určený čas na to, abyste našli ve své knize co možná nejvtipnější odpověď.

MÜSLI A ZDRAVÁ STRAVA ZNAČKY MIXIT

Mixit je značkou, která je narozdíl od ostatních zajímavá faktem, že vznikla čistě z ničeho. Byla založena u nás v České republice dvěma mladými muži Tomášem a Martinem, kteří spolu chodili do třídy a rozhodli se  podnikat v jídle. Zjistili, že českému trhu chybí něco, co by bylo čistě na zákaznících, co by si mohli „namixovat“, jak by sami chtěli, podle vlastních chutí. A tak přišli s müsli, které si na jejich internetových stránkách můžete vytvořit zcela podle vlastního uvážení. 
Kromě müsli prodávají ještě sušenky ze sušeného ovoce, kterých jsem já osobně velkým fanouškem. Nyní přichází i s vlastními shaky a shakery. Sama jsem je ochutnala a jsou vynikající!

AUTA ZNAČKY VOLVO
Jestli čekáte na oznámení, že jsme každý ambasador dostali na merendě auto, jste na omylu – bohužel nic takového. Avšak i přesto jsme obdrželi nádherná magazín. kde se těmi nádhernými vozy můžeme alespoň kochat, zápisník a pastelky.
Značka Volvo má též velmi barvitou historii. Společnost byla založena v dubnu roku 1927 ve městě Göteborg, Švédsko. Jako Volvo se však začali představovat až v roce 1944. Značka měla původně sloužit k vyrábění speciální série kuličkových ložisek. Z toho nakonec sešlo a dneska tuto značku známe především jako výrobce luxusních aut.

LÍZÁTKA ZNAČKY CHUPA CHUPS


Lízátka Chupa Chups patří k průkopníkům klasických lízátek tak, jak je známe dnes. Dřív totiž lízátka na tyčce vůbec neexistovala. Pak ale příšel Enric Bernat a první sláďoučké kulaté lízátko bylo na světě. No a aktuální logo Chupa Chups navrhl už v roce 1969 samotný Salvador Dálí, jeden z nejvlivnějších a nejznámějších malířů!
My na merendě dostali nádhernou kytici složenou s devatenácti lízátek této značky. I Chupa Chups se zapojí do sponzorování našeho milovaného festivalu.
Toto jsou tedy všichni, kterým vděčíme za Humbook! Děkujeme!

You Might Also Like

0 coment�rios