„Storki by Humbook“ je na světě! || 3. ROČNÍK HUMBOOKFESTU

neděle, září 30, 2018


Když nás, ambasadorky a ambasadory Humbook festu 2018, pozvalo AM koncem prázdnin do svého sídla na workshop aplikace Storki, stěží jsme věděli, co si pod tím máme představit. Jediné, co jsme věděli bylo, že se na zrodu této aplikace má podílet právě Humbook – že za tím má stát.
Dnes už je Storki ke stažení a několik z vás na ní začalo přispívat. Což nás všechny neskutečně těší, protože vymyslet ten nápad a hlavně ho zrealizovat; inu, stojí za ním neskutečné množství lidí. Takže chci na začátek poděkovat celému týmu, který na tom makal. Děkuju.

Tak a teď vám přiblížím, co to ta aplikace Storki vlastně je a k čemu vám je.

Určitě jste se na internetu setkali s něčím, čemu se říká „chatfiction“. Nemusíte o tom ani vědět, ale kupříkladu na Instagramu je tento formát velmi oblíbený (něco na ten způsob u nás tvoří Ester&Josefína, ačkoli tady se jedná o útržky skutečných konverzací). Lze to i odvodit ze samotného pojmenování. Jde o to, že čtete/píšete příběh, který se odehrává čistě v esemeskách, chatu. Žádné popisy a dopodrobna seznamování se s hlavními postavami. Příběh většinou začíná uprostřed děje, nějaké akce. Forma esemeskování a chatování proniká i do aktuální literatury, většinou do žánru YA (například v sérii DIMILY nebo knize Everything, Everything) Ačkoliv to na první pohled vypadá poměrně nezáživně, je to pecka a mega návyková aktivita, které zkrátka nebudete mít nikdy dost (vlastní zkušenost!).

Zatím je aplikace dostupná pouze na mobilních zařízení po instalaci. Po jejím nainstalování a přihlášení se (přes facebook, nebo google, ale můžete pokračovat i bez přihlášení) se vám zobrazí hlavní stránka, kde můžete vidět nejúspěšnější příběhy a kategorie, neboli žánry, ve kterých můžete své „storki“ psát.
Nejúspěšnějším žánrem je zatím romantika a humor. A musím se přiznat, že osobně dávám právě těmto dvěma kategoriím přednost před těma ostatníma. Fantasy totiž v chatování nezní tak dobře, jako například ta romantika. Vše je ale na uvážení autora/rky a faktu, co vám nejvíce sedne za žánr a způsob psaní.

Zaujalo vás to? Chystáte se příběhy nejen číst, ale i psát – anebo už dokonce píšete? Dejte mi vědět do komentářů!

KLIKNUTÍM NA TENTO TEXT SE DOSTANETE NA OBCHOD PLAY, KDE MŮŽETE APLIKACI STORKI NAINSTALOVAT

You Might Also Like

0 coment�rios