2. zahraniční host Humbooku || 3. ROČNÍK HUMBOOKFESTU

pondělí, června 25, 2018


Už je to nějakou chvíli, co mám doma jeden výtisk knihy Tisíc kousků tebe od Claudie Grayové – samotné mi je až hloupé, že se k psaní tohoto článku mám po takové době. Ale učení je učení; a pro můj vlastní lepší pocit (a pocit rodičů) má zkrátka škola ještě po nějakou chvíli přednost. 
Nicméně! Dnes jsem tady s novým článkem. Budu se opět zabývat knihami, ale pro tentokrát ne kriticky, ale spíše nadšeně a lehce fanynkovsky. Protože dnes vám prozradím již 2. pozvaného zahraničního Humbook autora!

„We can’t begin to learn until we admit how much we don’t know.“

Zřejmě je už většině z vás jasné, kdo tím záhadným úžasným druhým spisovatelem je – inu, proč bych jinak tak mluvila o rok staré knize z tiskárny CooBoo?
Takže ano, 2. zahraniční host letošního Humbook festu bude Claudia Grayová, autorka trilogie Ohnivák!
Claudia je nejstarší žena z trojice, která k nám na podzim zavítá. Na rozdíl od svých dvou kolegů je jediná, která používá pseudonym; její rodné jméno je Amy Vincent. To ale není všechno. Dále totiž drží i rekord napsaných knih mezi těmito autory – vyšplhala se totiž až na číslo čtrnáct. Čtrnáct knih, které za svůj ne zas tak dlouhý život již stihla napsat!

Já od ní zatím četla její nejznámější knihu a to tedy již zmiňovanou Tisíc kousků tebe. Jedná se o příběh z budoucího světa, kde dva fyzikové, manželé Caineovi, společně se svými dvěma asistenty Theem a Paulem, vymýšlejí stroj pro cestování dimenzemi. Marguerite Caineová, mladší dcera vědců, to vše sleduje zpovzdálí, protože jako jediný člen rodiny netuší, o čem přesně by měla fyzika, chemie a podobné přírodopisné vědy pojednávat. Nicméně alespoň nalezne v obou asistentech své nejbližší přátele.
To vše se ale mění v den, kdy Margueritin otec Henry přístroj pro cestování dimenzemi, který pojmenuje Ohnivák, konečně sestrojí. Paul Henryho zabíjí a uniká do jiné vesmírné dimenze. Zdrcená Marguerite, ač hnaná hněvem a pomstou, se vydává společně s Theem za ním, a to s jedinou myšlenkou.
MUSÍM ZABÍT PAULA MARKOWA.



Pokud mne nesledujete na Instagramu, zřejmě se k vám mé hodnocení knihy nedoneslo, protože nikde jinde na internetu jsem o knize nehovořila. Já zkrátka miluji knihy o cestování vesmírem, časem, prostorem a všemi možnými i nemožnými způsoby! A Tisíc kousků tebe nebylo výjimkou!
Na Humbook merendě, na které jsem byla před dvěma týdny v jedné pražské kavárně, jsme dokonce dostali i připravovaný druhý díl, který v češtině vyjde pod názvem Deset tisíc nebí nad tebou na konci srpna, konkrétně 20. 8. Do Humbooku si ho tedy stačíte pořídit i vy!
O samotné Humbook merendě se rozepíšu v samostatném článku.

„I would love you in any shape, in any world, with any past.“

Claudia je určitě mnou nejvíce očekávaná autorka a já už se na ní nemůžu dočkat! Na koho se nejvíce těšíte vy? A už máte typy na 3. zahraniční autorku?

You Might Also Like

6 coment�rios

  1. Od této autorky právě čtu knihu Star Wars-Ztracené hvězdy.Nechci chválit dne před večerem,ale jsem zatím moc a moc spokojená.Tak uvidíme jak se to bude vyvíjet dál :)
    Věřím že na Hombook fest také zavítám a uvidím všechny tři spisovatelky na vlastní oči.
    Především na Marissu Meyer se těším jako na Vánoce ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to také tak! Když nám oznamovali aoturku, říkala jsem si: „Ach jo, od té jsem nic nečetla“ no a pak došlo na čtení jejích knih a bum! Rázem se na ní těším nejvíce :)♥

      Vymazat
  2. Třetí autorka je už odhalená a za mě se na ni těším ze všech nejvíc. Popravdě jsem ani na Humbook nechtěla jet, ale láká mě představa podepsaných knih právě od Leigh Bardugo. Asi přeci jen bude výlet do Prahy na můj první ročník Humbooku :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako ambasador to vím, ale nechtěla jsem v článku o 2. autorce mluvit o té třetí. Já osobně jsem nejvíce happy asi z Grayové, její knihy mě bavily neskutečným způsobem :).

      Vymazat
  3. Na letošní Humbook se těším, konečně je to správné složení autorek, které mě přinutí se rozjet na Humbook :) Zatím všechny znám a jejich knihy mě baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Humbook miluji hlavně kvůli těm lidem a setkáním a z autorek jsem letos též konečně šťastná :).

      Vymazat