HumbookStage; klapka poprvé a to už v květnu! || 3. ROČNÍK HUMBOOKFESTU

pátek, května 11, 2018


Pokud sledujete Instagramovou book scénu, jistě o HumbookStage již víte od ostatních blogerů, anebo přímo od oficiální události na Facebooku HumbookStage na veletrhu Svět knihy
A pokud ne, pokud sledujete a čtete pouze mne, nevadí; proto píšu tento článek. Abych vás i já obeznámila s tím, co to ta HumbookStage má vlastně být a co si pro vás připravila.


  • CO TO TA HUMBOOKSTAGE JE?

HumbookStage bude stánek v areálu Výstaviště Holešovice dne 12. 5. 2018 v rámci knižního festivalu Svět Knihy. Bude zde několik besed na témata jako jsou LGBT literatura, komiks a dále. Program je více rozebrán ve spodní části článku.
Budete mít možnost se zde vidět s ambasadory „oficiálního“ Humbooku, který proběhne v říjnu, s několika autory, bloggery a dokonce i youtubery.


  • JAKÝ BUDE PROGRAM?

10:30-11:30: Křížem krážem komiksem

Co bylo dřív – slepice nebo vejce? A obrázek nebo text? Jak vznikají komiksy, jaké známky měli z výtvarky a kam chodí na nápady prozradí například autoři komiksů Martin Šinkovský a Petr Novák.

11:45-12:45: LGBT literatura

Láska má mnoho podob. Někdo má rád holky, někdo kluky a někomu to je jedno. Ale naučit se chodit ve vztazích je boj. Někdy o to těžší, když vás v něm čeká taky coming out. Kteří čeští i světoví autoři tohle téma ve své tvorbě reflektují a jak? Po jaké knize sáhnout, pokud vás LGBT tematika zajímá?

Diskuze na téma LGBT tematiky v literatuře s autorem Theo Addairem (YOLI; Muffin a čaj), Martinem Bečanem (Fragment; Kaziměsti) a knižním bloggerem Jakubem Pavlovským (zve ho Albatros Media).


13:00-14:30: Knižní bloggeři vs. redaktoři

Proč je obálka taková jaká je? Proč jste název knihy přeložili takhle? Vydáte tuhle knihu? A kde a jak knihy k vydání hledáte a vybíráte? Knihomolové mají na lidi z nakladatelství zpravidla hafo/kupu otázek. A knihomolové-blogeři se umí ptát i pěkně nahlas! Pojďme si to všechno pěkně vyjasnit…

Diskuze tří redaktorů (Petr Eliáš z CooBoo, Jiří Štěpán z Hostu, Jana Balharová z Yoli) a tří knižních bloggerek (Martina Krausová, Markéta Forejtová, Marianna Barčíková)

14:45-15:45: Jak mi vydali knížku

Stát se spisovatelem je sen nejednoho čtenáře. Jaké to je, když vám vydají knihu? Jak těžké je najít námět, čas na psaní a posléze taky nakladatele? A jaká překvapení - pozitivní i negativní - potkaly na cestě za splěným snem čtveřici talentovaných nováčků naší literární scény?

Mladí a nadějní autoři Alžběta Bílková (AM-Fragment; Hvězda inkoustu), Pavel Bareš (Host; Projekt Kronos), Anna Musilová (YOLI; Černooká) a Mirka Varáčková (Booklab; Grafitové děvče) na téma literárních začátků. Křest knih Mirky Varáčkové (křtí herečka Petra Horváthová) a Alžběty Bílkové + vyhlášení soutěže Fragmentu – Hvězda inkoustu.

16:00-17:30 Kovy o všem

Jeden z nejoblíbenějších českých youtuberů na Světě knihy / na HumbookStage? Ovšem! Prozradí i to, co v jeho knize nebylo? Ovšem! A bude se pak podepisovat? Ovšem!!!
Hodinka a půl s Kovym bude prostě o všem…


Já osobně se budu nejvíce zdržovat okolo HumbookStage, takže pokud by se se mnou a ostatními blogery chtěl někdo vidět, určitě nás hledejte tam.

Doufám, že se tam v sobotu všichni setkáme!

You Might Also Like

0 coment�rios