1. zahraniční host Humbooku || 3. ROČNÍK HUMBOOKFESTU

čtvrtek, dubna 26, 2018


Dnes vám přináším po necelém měsíci nový článek týkající se opět letošního YA (knižního) festivalu a to sice Humbooku.
Pokud bedlivě sledujete sociální sítě, pak zejména Instagram plus jste nadšený čtenář, kterému nic neunikne, už jste určitě zaznamenali, že byl oznámen první zahraniční host, který se na této říjnové akci objeví! Vlastně byla hostem je totiž žena Sara Raashová, autorka série Sníh nebo popel.
Sara patřila mezi nejvíce „tipované“ autor(k)y, kteří se na Humbooku měli v říjnu tohoto roku objevit. Já osobně jsem vůbec netušila, kdo by to mohl být. Jistě, stále jako mnozí, doufám v Marissu Meyerovou a přestože je to ohromně naivní, furt ve skrytu duše doufám například v J. K. Rowlingovou (na tu by bylo zapotřebí ale O2 arény, takže je to opravdu jen sen) anebo Sarah J. Maasovou (která je však těhotná a příští měsíc rodí, takže by už mohla být v říjnu dostatečně silná, ale moc šancí tomu nedávám).

Co se Sary týče – upřímně mě překvapilo, že se na Humbooku objeví. Její knihy Sníh nebo popel a druhý díl Led nebo oheň, jsem ještě neměla čas přečíst, ale díky skvělému týmu Humbooku a hlavně Olze, mám její sérii doma – své místo knížky zaujaly hned vedle Selekce a zatím to vypadá, že se jim tam líbí.


“Someday we will be more than words in the dark.” 


Co jsem zatím pročítala různé recenze, potkávala se s knihomoly, aj., slýchám na sérii poměrně dost rozporuplné názory. Což mám, abych pravdu řekla, vážně moc ráda! Já nevím, vždy jsou lepší dvě strany mince, ne jen ty kladné, anebo jen ty záporné ohlasy. 
Většinou to také znamená, že je dílo buď: 1) autentické, jedinečné, ne vždy je čtenář dané téma schopný strávit a  pochopit 2) autorův/autorčin styl psaní 3) prostě je to hrozný / což neplatí skoro nikdy, o žádné knize nemůžeme s jistotou říct: „TOHLE JE CELÝ ŠPATNĚ. NIC SE MI NA TOM NELÍBÍ. /

Anotace knih ze série Sníh nebo popel, mě zaujala a citáty z goodreads zrovna tak. No tak uvidíme.


TĚŠÍTE SE NA AUTORKU? PŘEKVAPILO VÁS, ŽE SE NA HUMBOOKU OBJEVÍ? ČETLI JSTE AUTORČINY KNÍŽKY? LÍBILY SE VÁM? 

You Might Also Like

2 coment�rios

  1. Nádherná fotka :) Knihy této autorky mě baví, tak jsem ráda, že bude na Humbooku :) Letos to vypadá slibně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím ještě nečetla, ale jak zmiňuju v článku, mám její knížky už doma :). Že ano? ♥ No uvidíme, jsem zvědavá na 2. zahraničního hosta!
      P.S.: Děkuji! Jsem ráda, že se líbí :).

      Vymazat