Ladies and gents, this is the moment you've waited for || THE GREATEST SHOWMAN

neděle, ledna 14, 2018


Leden se asi stane mým novým oblíbeným měsícem.
Stejně jako minulý rok, téměř na den stejně, jsem byla na novém muzikálu. Nevím, zda všichni moji čtenáři blogu sledují i můj bookstagram, nicméně jsem vám slibovala „něco na způsob recenze“ na tento všemi opěvovaný filmový počin (minulý rok jsem takto psala článek na La La Land). Hned na úvod vás ubezpečím, že se mi film skutečně líbil, byl to přesně ten typ, který mám ráda. A přesto se nekonal ten takzvaný „wow efekt“, v který jsem doufala; téměř ho očekávala.

Často se na sociálních sítích setkávám s porovnáváním. La La Land nebo The Greatest Showman? Co je lepší?
Bez žádného většího přemýšlení říkám La La Land. Všema deseti. Příběhová linka úplně na jiné úrovni, hudba více muzikálová, u Showmana více do popu, modernější. A co si budeme říkat - pokud jste se zaměřili i na obsazené herce, u Showmana tu úroveň zvyšuje hlavně námi všemi milovaný Hugh Jackman v hlavní roli.


Alespoň tak to vidím já. Vím, že to zatím zní tak, že film jen kritizuji, ale tak to vůbec není! Celou dobu jsem zadržovala dech, srdce mi zpívalo a tancovalo tak, jako hercům na plátně. Zůstala jsem až do konce titulků (a věřte, že ty byly snad dvakrát delší, jak u La La Landu) a nakonec lehce zatleskala.
Ale problém byl nejspíš v tom, že jsem opravdu čekala něco OHROMNÉHO. Něco, co jsme ještě nikdy nikdo neviděli, co nás zkrátka oslní tak moc, až si budeme rukou zakrývat tvář a oči. Nejspíš je to kvůli vlivu na sociálních sítích, kde se na mě z každé strany valily nadšené ohlasy a já tak získala velká očekávání. A i přesto si myslím, že se mi The Greatest Showman vryl do srdce i duše a jsem si jistá, že to na konci roku 2018 bude jeden z nejlepších filmů, které letos uvidím - inu u La La Landu se stalo, že se stal tím nejlepším filmem vůbec.

Musím říct, že jestli je něco, z čeho jsem byla vyloženě nadšená, byl to Hugh. To, jak si roli užíval, jak v ní byl štastný... to byl důvod, proč jsem měla na konci filmu slzu v oku. Klárce jsem říkala, že jsem měla dojem, jako kdyby v té roli omládl. Přestože mám raději Les Misérables, v Showmanovi zářil způsobem, jakým jsem se domnívala, že není v lidských silách. Film jako takový bych sice na Oscara nenominovala, ale hudbu a Hughovo podání ano. To byl vážně nezapomenutelný zážitek - jen díky němu bych to chtěla vidět znovu!

Takže pokud bych měla film shrnout, byla to vážně skvělá podívaná. Líbilo se mi to. Opravdu. Ale bohužel se film nezařadí mezi ty nejlepší, které jsem kdy viděla.

Přikládám skladbu The Other Side, jednu z těch oblíbenějších, kterou si teď pouštím pořád a pořád dokola - ostatně jako celý soundtrack.



You Might Also Like

5 coment�rios

  1. Super článek! :) Celkem dost se na film těším, až ho uvidím a tak nějak stále neztrácím iluze, že La La Land ho přesahuje..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má nějaký názor :)!
      Jak zmiňuji v článku, La La Land má úrovní naprosto jinou dějovou linku. Originální a přitom tak profláklou. To Showman je docela primitivní v tomhle duchu. Alespoň tak to působilo na mě, navíc, valná část filmů jela šílenou rychlostí, která ve skutečnosti zkrátka a jednoduše neexistuje.

      Doufám, že se ti ale bude film líbit alespoň tolik, co mně :)!

      Vymazat
  2. Ha ha, já snad nikdy nebudu básnit nad La La Landem jako ostatní. :D ALE! Celkem mě láká si koupit soundtrack na CD, někdy... až nebudu vědět, co s penězi. Musí to být takový ten... spontánní nákup. :D Jo, La La Land se mi líbil, v celku, ale Showman vede. :D Dokonce i písničky se mi líbili víc, než z La La Landu, ale v obou případech Paul a Pasek mají úchvatné texty. ♥
    No a Hugh je kapitola sama o sobě. Doufám, že to není poslední muzikál, ve kterým hraje. Obdivuji ho za to, co všechno do toho dokáže dát. Snad i nadále nebude úplně dbát na doktorovi zákazy zpěvu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já CD mám a je strašně krásná představa, že jsem ty umělce nějak podpořila (i když jsem CD teda dostala). Takový... pocit zadostiučinění? Nedokážu to popsat.
      Já se tedy přiznávám, že u mě je Showman asi třetí, nebo čtvrtý, co se muzikálů týče no :D. Ale každý máme nějaký názor. A každému se líbí trochu něco jiného.

      Hugh je láska. A tečka. v Showmanovi se mi líbil snad ještě víc, jak v Les Misérables a to ten muzikál jinak vede :D ♥.

      Vymazat
  3. Hezká recenze :D trailer na film se mi moc líbil a jestli je to tedy něco podobného jako La La Land, tak se na toho Největšího showmana taky budu muset podívat :D
    nekonecnaknihovnicka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat